Qi Gong Eindhoven

Lessen

Lesinhoud


Qi Gong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij je volgens een eenvoudig patroon rustig beweegt.


De oefeningen zijn rond en zacht en maken je lichaam soepel en je geest rustig.


Sommige oefeningen worden tijdens de lessen met een partner (mede cursist) gedaan. Het voordeel hiervan is dat de twee personen die samen een oefening (partneroefening) doen door deze interactie elkaar kunnen helpen, stimuleren en van elkaar leren.


Ik maak in mijn lessen gebruik van de Qi Gong vormen die voortkomen uit de Qi Gong Academie, waaronder de Ba Duan Jin en Shibashi.


De Ba Duan Jin is een set van acht oefeningen, die ook wel de gouden, brokaten of zijden oefeningen genoemd worden. Het zijn ‘interne’ stretches die werken volgens het principe van Yin en Yang: uitgaande en terugkerende bewegingen, aanspannen en ontspannen. Deze stretches zorgen ervoor dat je energiebanen geopend worden.


Shibashi bestaat uit een serie van 18 eenvoudige oefeningen die je bekend maken met basistechnieken als gewichtsverplaatsing, coördinatie van armen en benen, en gecontroleerde ademhaling. Ook dit bewegingspatroon volgt het principe van Yin en Yang.


Waar en Wanneer?


Dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur.
Buurthuis ’t Trefpunt
Belgiëplein 20
5628 XJ Eindhoven


Door wie?


De lessen worden gegeven door mij, Wouter Broekman. Lees hier meer over mij.


Voor wie?


Iedereen kan Qi Gong lessen volgen, ongeacht je leeftijd of fysieke conditie.


Niveau en instromen


Qi Gong lessen worden niet in blokken gegeven en zijn niet prestatiegericht. De oefeningen kunnen door zowel beginners als gevorderden uitgevoerd worden. Je werkt op je eigen niveau, met jouw mogelijkheden en beperkingen.


Nieuwe leerlingen kunnen dan ook op ieder moment instromen!


Kleding?


Draag sportkleding of soepele kleding waarin je je prettig voelt en waarin je je vrij kunt bewegen. Draag laagjes, zodat je iets aan of uit kunt trekken als je het koud of warm krijgt.


Draag bij voorkeur schoenen met dunne, vlakke zolen of sokken. Het is belangrijk dat je geen koude voeten krijgt, zodat je daar geen energie verliest. In de zomer als het lekker warm is, zijn blote voeten ook een prima optie.


Gratis proeflessen


Om te bepalen of Qi Gong bij je past, kun je gratis twee proeflessen volgen. Dus wat houdt je nog tegen? Kom gewoon eens langs!


Wil je een proefles meedoen of een keer langskomen? Stuur me dan even een mailtje.


Prijzen


De lessen kosten 70 euro per 3 maanden. Na elke 3 maanden kun je besluiten of je de volgende 3 maanden ook weer meedoet. Betaling geschiedt contant.

Wouter Broekman


06-15116462
info@qigongeindhoven.nl


Contactformulier


Klik hier om het contactformulier te

openen