Qi Gong Eindhoven

Over mij

Hallo, ik ben Wouter Broekman. Ik ben geboren op 6 november 1989 in Best. Sinds 2014 ben ik gediplomeerd Qi Gong instructeur. Daarnaast ben ik ook sinds 2014 gediplomeerd Shiatsu therapeut. Mijn eerste stappen op het pad van Chinese geneeswijzen liggen echter veel verder in het verleden.


Mijn interesse in de Chinese cultuur en de Chinese geneeswijzen ontstond al toen ik klein was. Als tienjarig jongetje volgde ik lessen in Hapkido, een oosterse zelfverdedigingskunst. Daarnaast was ik gefascineerd door massage. In beide interesses stond de stroming van energie centraal en zag ik hoe deze stroming je lichaam en geest kan beïnvloeden. Daardoor raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de effecten van deze benaderingswijzen op gezondheid en welzijn.


In 2005 startte ik met Qi Gong lessen om me verder te verdiepen in oosterse filosofieën en om mijn eigen gezondheid te verbeteren.


Via Qi Gong bereikte ik dingen die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Mijn houding is verbeterd, ik kan verder in strekking bewegen en alle dagelijkse handelingen gaan makkelijker, van traplopen tot stofzuigen en van wandelen tot een nieuwe pot opendraaien. In mijn werk als Shiatsu therapeut gebruik ik Qi Gong om mijn behandeltechnieken uit te voeren. Hierdoor kost me dat bijna geen energie en houd ik het makkelijk een hele dag vol. Ik voel me zelfs beter na een dag werk dan ervoor!


Ik heb mijn opleiding tot Qi Gong Instructeur gevolgd aan de Qi Gong Academie. De Academie schoolt leerkrachten in Qi Gong vanuit een aantal basisoefeningen en vanuit de Ba Duan Jin en Shibashi. (Kijk voor meer informatie hierover even bij de Lesinhoud)


Naast mijn Qi Gong opleiding heb ik diverse therapeutische opleidingen gevolgd, waaronder:
• Een Shiatsu opleiding bij de Internationale Shiatsu School, waarvan ik in 2014 het diploma heb behaald.
• Een Kiatsu opleiding bij de Qi Gong Academie, waarvan ik in 2015 het diploma Instructor/Therapist Kiatsu heb behaald.


Shiatsu heeft veel raakvlakken met Qi Gong. In mijn werk als therapeut pas ik dan ook voortdurend kennis uit Qi Gong toe. Het verschil is dat Shiatsu draait om aanraking, terwijl Qi Gong werkt vanuit bewegingen.


In al mijn werk vind ik het fijn om een connectie te maken met mijn cursist / cliënt. Het is mooi om mensen middelen te kunnen aanreiken waarmee ze zelf het heft in handen kunnen nemen. Ik hou de deur open, maar jij kunt er zelf doorheen stappen.


De Qi Gong-lessen in Eindhoven geef ik zelfstandig. Ik ben niet aangesloten bij een school of vereniging.

Wouter Broekman


06-15116462
info@qigongeindhoven.nl


Contactformulier


Klik hier om het contactformulier te

openen